Műanyag újrahasznosítás világ. Szomszédokat is szeretettel várjuk!

Iskolánk diákjai május 16-től május 18-ig részt vesznek az iskolánkhoz közeli kuda.org központ előtti műhelymunkán. A diákok műanyag újrahasznosítási folyamatokkal ismerkedhetnek meg. A workshopok reggel 10 és délután 4 óra között látogathatóak a kuda.org előtti parkban. A kuda.org a Braće Mogin utca 2. szám alatt található, a 21113-as postával szemben.

A műhelymunka harmadik napján (május 18) szomszédok és bárki aki részt szeretne venni és ki szeretné venni a részét az újrahasznosítás világában, azt szeretettel várjuk!

Az műhelymunka célja az, hogy felhívjuk a figyelmet a műanyag ránk, és a természetre való káros hatására. Ezzel együtt további célja még, hogy megmutassa, hogy a műanyag nem csak egy káros anyag aminek lebomlási ideje akár több száz év is lehet. Újrahasznosítással akár új művészeti vagy mindennapi használatra alkalmas tárgyakat is kaphatunk.

Volt alkalmunk beszélni az egyik főszervezőve. Aleksandar Carić, Újvidéki lakos, költő és zenész, aki jelenleg Portugáliában él és dolgozik. Ő a portugáliai zenekar igazgatója is, amely a fogyatékkal élő gyermekek integrációjával foglalkozik. Carić széleskörű tapasztalattal rendelkezik az újrahasznosítás terén. Leginkább a “csináld magad” elvet követi.

Mohácsi Imre III LTM